Segones oportunitats

«Fracassar és només una oportunitat per tornar a començar, ara d'una manera més sàvia»

Passa molt pocs cops, però a vegades tenim la sort que el mateix tren torna a passar per la mateixa via. Potser ja no sigui la mateixa estació, ni el mateix tren; probablement porti dins seu un altre passatge. És possible que t'hagis penedit mil cops d'haver baixat del tren en aquella estació, en aquell moment, d'haver abandonat aquell viatge. Potser fins i tot has plorat en veure el tren marxar. Potser tens sort i et torna a obrir les portes; no t'ho pensis, torna a pujar-hi; ets molt afortunat, una segona oportunitat de reprendre un viatge abandonat és quelcom que molt poques persones tenen.

Llegeixo en un vell llibre que a vegades «la vida t'ofereix una segona oportunitat perquè ho facis millor». De fet, una segona oportunitat et permet tornar a començar amb moltes lliçons apreses, no tornar a caure en vells errors i iniciar un nou camí amb molta més força. Ja no serà el mateix camí, ni el mateix viatge; potser ja no t'hi acompanyarà la mateixa gent; segurament no et durà en la mateixa direcció.

Si algú t'ofereix una segona oportunitat en la vida, no la desaprofitis, aquesta persona creu en tu i torna a obrir-te la porta, ni que sigui una petita escletxa. Aprofitar-la o no només depèn de tu. Però tingues-ho molt clar, aprofita només aquesta oportunitat si estàs disposat a lluitar-hi, a esforçar-t'hi, a canviar les coses; aprofita-la només si estàs segur que no tornaràs a decebre ningú ni li tornaràs a fer mal.

Mentre mantinguem un bri d'esperança dins nostre, mentre tinguem ben clar el que volem i siguem capaços de perseguir-ho, per lluitar-hi, per demostrar que ens mereixem la nova oportunitat, potser arribarà, potser trobarem a l'altra persona prou receptiva com per donar-nos la tan somniada segona oportunitat. No siguem rucs, no tornem a cagar-la.

Jo ara espero tenir aquesta sort. Hi ha algú que confio sabrà acceptar les meves disculpes i em podrà tornar a donar una segona oportunitat. He comès errors, ho accepto; ara vull corregir-los i no tornar cometre'ls. Si una nova oportunitat passa per la meva vida, no la deixaré escapar; tinc clar que faré el possible per que les coses siguin d'una altra manera.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.