97 pàgines per l'oblit


Fa unes setmanes vaig començar a esbossar la idea d'un llibre. De fet és una idea que tenia al cap des de fa temps. Aquest cop vaig veure clarament el fil argumental d'allò que volia escriure. Vaig prendre quatre notes, vaig definir-ne el guió aproximat, i vaig poder començar a escriure'n algunes pàgines ben aviat. Per un cop estava inspirat per escriure alguna cosa en la que creia. De fet aquest havia de ser el meu quart llibre, però el primer de narrativa; els tres anteriors van ser llibres tècnics que avui ja no tenen cap utilitat.

Alguna de les històries que havien de formar part del llibre ja les he publicades en aquest blog. Tot i això, en el moment de ser-hi incorporades, necessitarien adaptació i correcció. Altres, estaven escrites en un llarg esborrany de moltes pàgines. Havia de ser un regal, una sorpresa, un llibre dedicat a una persona molt concreta. La història era molt personal i ja no m'he vist en cor de tirar-la endavant. Unes pàgines que vaig arrossegar a la paperera del meu PC, per després buidar-la, sense possibilitat de recuperació.

En el moment en que vaig eliminar aquests esborranys, en vaig comptar 97 pàgines escrites. Això sense comptar algunes notes i camins que havia abandonat. 97 pàgines que vaig enviar a la paperera d'una revolada. Ara ja no té remei, és un treball que ja no existeix i sense possibilitat de trobar cap mena de continuïtat. Al cap i a la fi, en aquests moments tampoc no hagués deixat els protagonistes en gaire bona situació, i penso que no s'ho mereixen. Qui sap si algun dia torno a començar i sóc capaç de donar forma a la història que en aquell primer moment m'hagués agradat escriure.

I aquesta n'és la sinopsi que n'havia preparat:

Cartes per la Marta

En Roger és un home de poble; viu en un petit llogaret en un racó del Vallès. La Marta, una barcelonina de socarrel. Fan coneixença a través d'unes converses a les xarxes socials fins que decideixen trobar-se en persona. A partir d'aquell moment, s'embarquen en una relació molt intensa, desenfrenada i turbulenta. Els dos viuen amb les emocions i els sentiments a flor de pell. Una muntanya russa emocional que en alguns moments es fa difícil de gestionar. 

La història pren forma des del punt de vista d'en Roger, amb els correus electrònics que escriu per la Marta i on expressa com viu ell aquesta relació que es veu afectada per les relacions paral·leles que mantenen tots dos. Les cartes fan imaginar les paraules i reaccions de la Marta, fets que mai coneixerem de primera mà. Un ball d'emocions i sentiments, un seguit de cartes que expressen, en veu alta, les reflexions que es fa en Roger sobre el somni que està vivint.

Cap comentari

Amb la tecnologia de Blogger.