Roger de Montcremat

Montcremat és un petit llogaret imaginari enmig de boscos i muntanyes que composen un paisatge idíl·lic. Només un grapat d'habitants, que podríeu comptar amb els dits d'una ma, viuen en el petit nucli de la vila que també formen l'església, el cementiri, la rectoria i el celler. La gent de Montcremat conserva les cases i els edificis d'un lloc que manté l'encant d'altres èpoques. El rellotge del petit campanar segueix tocant quarts i hores que podeu sentir des de qualsevol racó de la vall.

Al voltant de les quatre cases del poble hi ha boscos de pi i alzina en un terreny d'argila vermella. Arreu trobem bonics racons, sobretot l'indret de la Font Obaga i masos escampats entre boscos i planes. Un munt de camins que van i venen ens conviden a passejar i allunyar-nos de les cases per gaudir del paisatge i la natura en mig de la frescor del bosc.

Quan arribeu a Montcremat segurament hi trobareu en Roger, tot un personatge a qui només els més íntims anomenen pel seu malnom: "l'Hereu". És un home que ronda els 50 anys i que us rebrà sempre amb els braços oberts. La seva mala memòria pot fer que no us recordi clarament si en altres èpoques us heu creuat amb ell; li haureu de perdonar. Destil·la seny i rauxa a parts iguals i parla sempre a cavall entre entre realitat i fantasia; del que diu, ni tot és cert, ni tot és fals.

En Roger és persona inquieta i difícil de trobar sempre al mateix lloc. Si no ha sortit a passejar, potser el trobareu a casa seva, al número 3, o assegut al banc sota l'alzina centenària que trobareu només arribar al poble. Més fàcilment el trobareu a la font on acostuma a retirar-se a llegir o escriure. Però si de veritat voleu conèixer en Roger, feu-ho llegint aquest blog. Aquí expressa idees, reflexions i hi escriu històries que un dia va sentir o que, simplement, són fruit de la seva imaginació.

Benvinguts a Montcremat, benvinguts a ca l'Hereu.

Amb la tecnologia de Blogger.